2022. július 2., szombat, Ottó napja

Címke: szulejmán

13 cikk 1/2 oldal

Larucok és kubancok

A walesi bárdok véreskezű zsarnoka vagy a legmagyarabb Habsburg? Nemzeti fejlődésünk kerékkötője vagy a boldog békeidők megteremtője? Ferenc József alakját jártuk körbe.

Szerethetjük-e Szulejmán szultánt?

Az Oszmán Birodalom különösen kegyetlen uralkodója több mint négy évtizeden át harcolt ellenünk, válogatás nélkül öldöste a magyarokat, horvátokat és más népeket.

Szigetvár emlékezete

A magyar történelmet semmibe vevő vagy lába kapcájának használó liberális baloldal jó szokása szerint Szigetvár szent dolgában is méla lesben hallgatott.

Pénteken zárul Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának idei ásatása

Pénteken zárulnak Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának idei ásatási munkálatai – mondta el Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kelet-Mediterrán és Balkán Tudományok Központjának igazgatója a MTI-nek a Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566 Emlékév keretében – a baranyai városban – rendezett csütörtöki sajtóbejáráson.

Dzsámit vagy mecsetet tártak fel Szulejmán szultán sírkomplexumában

Feltételezhetően dzsámi vagy mecset volt az az épület, amelynek feltárása a héten fejeződött be I. Szulejmán török szultán Szigetvár melletti sírkomplexumában – közölte az MTI-vel Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kelet-Mediterrán és Balkán Tudományok Központjának igazgatója.

Folytatódik Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának feltárása

Megkezdték a héten az I. Szulejmán török szultán síremléke (türbéje) melletti, feltehetően egy dzsámi és egy derviskolostor romjainak teljes feltárását magyar és török tudósok Szigetvár mellett – közölte kedden az MTI-vel Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kelet-Mediterrán és Balkán Tudományok Központjának igazgatója.

Tanulságos történelem

Szulejmán és utódai célja elsősorban a Nyugat elözönlése volt. Éppúgy, ahogy az iszlám teszi napjainkban, terrorral és migrációval egyaránt.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.