2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: sztálin

38 cikk 1/4 oldal

Ajándék Sztálinnak

A Városliget szélére épült Regnum Marianum mára szimbólummá vált: 1951-ben felrobbantották. A Magyar Patrióták Közössége kezdeményezésére felszín alatti emlékhely épül a templom helyén.

Szomorújáték Jobbik-módra

Az alapító atyák – Kovács Dávid, Nagy Ervin – a küzdelemben megfáradva átadják a hatalmat Vona Gábornak, aki viszonylag kis hal, nem is nagyon ismerik, de bíznak benne.

Háttérkép: Hitler és Sztálin álmodni sem mert volna ilyen szuperstruktúráról

A média és a vélemény hatalma. Sem Adolf Hitlernek, sem pedig Joszif Visszarionovics Sztálinnak nem állt rendelkezésére olyan véleményformáló hatalom, olyan cenzúra és olyan, a narratívákat meghatározó rendszer, ami napjainkban Mark Zuckerberg rendelkezésére áll, aki valójában egy olyan figura, akit „odatettek” – hangzott el a Háttérkép legutóbbi adásában. Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt folytatta a pénz és a hatalom összefüggéseinek elemzését. Ezúttal a világértelmezési narratívák és a bérek oldaláról vették a témát szemügyre.

A diktatúrák áldozataira emlékezünk

Az emlékezés időpontja ahhoz kötődik, hogy hetvenkilenc évvel ezelőtt kötött szövetséget egymással Hitler és Sztálin Közép- és Kelet-Európa felosztására.

Nemzeti Feltámasztási Ügynökség

Egy napon udvarias, de mosolytalan, fekete öltönyös férfiak jöttek értem, politikusok és országos főméltóságok győzködtek arról, hogy az életem már nem az enyém.

Smink

Nincs új a nap alatt. Minap Kolozsvár főterén egy ott elhelyezett óriás­posztert sminkeltek ki az ottani kozmetikusok.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.