2024. július 25., csütörtök, Jakab, Kristóf napja

Címke: Szovjetunió

106 cikk 1/11 oldal

Lettországban nyilvánosságra hozzák a KGB-archívum egy részét

Nyilvánosságra hozzák Lettországban csütörtökön az egykori szovjet kommunista Állambiztonsági Bizottság (KGB) archívumának egy részét – közölte a lett nemzeti levéltár, amely a honlapján tervezi közzétenni a dokumentumokat.

A melbourne-i vérfürdő

Miközben 1956-ban Magyarországon a szovjet hadsereg fojtotta vérbe a magyar forradalmat, a világ túlsó felén Melbourne-ben a XVI. nyári olimpiai játékokon a két ország vízilabdázói csaptak össze.

Szolzsenyicin, az orosz hazafi

Lelki megtisztuláson ment át, ateistából istenhívő, kommunistából orosz hazafi lett belőle, és emiatt tovább folytatódott a kálváriája. Fő témája a gulág lett.

Cenzúra kis Moszkvában

Brüsszel nem Moszkva, az EU véletlenül sem ­hasonlítható a Szovjetunióhoz. Rosszabb annál, ugyanis a kommunizmus, sosem hirdette magáról, hogy a szólásszabadság és a jogállamiság fellegvára.

Nyolcszázezer embert hurcoltak el a gulágra

Az Országgyűlés 2012. május 21-én nyilvánította november 25-ét a Szovjet­unióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjának.

Ma van a Szovjetunióba hurcoltak emléknapja

Az Országgyűlés 2012. május 21-én nyilvánította november 25-ét a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjának.

Orbán Viktor – Szomorú vasárnap

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke egy videót osztott meg közösségi oldalán. A bejegyzéshez csak a film címét írta, azaz annyit, hogy Szomorú vasárnap.
106 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.