2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: szövegértés

9 cikk 1/1 oldal

Fontosak a képek a mesekönyvekben

A szemmozgáskövetési adatok alapján elmondható, hogy a kicsik az illusztrációnak azokra az elemeire fókuszálnak, amelyeket a narráció éppen elmond a szövegben.

Országos kompetenciamérést tartanak az iskolákban

Az Oktatási Hivatal szerdán tartja a 6., a 8. és a 10. évfolyamos diákok szövegértési képességét és matematikai eszköztudását vizsgáló országos kompetenciamérést.

Emmi: december 5-én teszik közzé a PIRLS-vizsgálat eredményeit

December 5-én lesznek nyilvánosak a legutóbbi, 2016-os Nemzetközi Olvasás és Szövegmegértés Vizsgálat (PIRLS – Progress in International Reading Literacy Study) eredményei – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel.

Pozitív irányba változott a diákok szövegértése

A tapasztalatok szerint a humán területen a hatodik osztálytól a nyolcadik osztályig, illetve a nyolcadig osztálytól a tizedikig azonos mértékben nő a szövegértés kompetenciája.

Digitális kihívás

Bár az internethasználat hasznos, elképzelhetetlen, hogy könyvet többé ne vegyünk a kezünkbe és ne készítsünk jegyzeteket kézírással.

Továbbra is a fővárosi iskolák az élen

Idén is a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium vezeti a HVG középiskolai rangsorát, míg vidéken a veszprémi Lovassy László Gimnázium bizonyult a legjobbnak
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.