2022. december 7., szerda, Ambrus napja

Címke: Szörényi László

8 cikk 1/1 oldal

Nagyság a kánonon kívül

Kétnapos, irodalmi és bölcseleti előadásokkal, felolvasásokkal egybefűzött konferenciát szenteltek az elmúlt hét végén az ötven éve elhunyt Hamvas Bélának.

Emberek játéka embereknek

A magyar dráma napja van ma. 1883. szeptember 21-én tartották Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatóját a Nemzeti Színházban.

Arany János üzenetei

A költő szorongása, kétségei, félelmei a mi szorongásunkkal, kétségeinkkel és félelmeinkkel rezonálnak, ráadásul mindezek tiszta, modern magyar nyelven.

Arany János különleges műhelytitkai

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt.

Bódító irodalmi borkörút

Nem épp a mértéktartásra ösztönző szándék hívta életre a Szörényi László ismert irodalomtörténész értő válogatásában megjelent Bacchus kocsmája című gyűjteményt.

Irodalom a sémákon túli XIX. századból

A XIX. századi magyar irodalomról szólnak Szörényi László tanulmányai, amelyeket Vörösmarty Mihály Hedvig című legendájából kölcsönzött szavakkal, A nagy, a várt, rettegett jövendő címmel látott el.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.