2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: szolgáltató

13 cikk 1/2 oldal

A feltöltőkártyás mobiltelefont használóknak idén is egyeztetniük kell adataikat szolgáltatójukkal

Az előrefizetős SIM-kártyával mobiltelefont használóknak törvényi előírás alapján idén is kötelező az adategyeztetés szolgáltatójukkal - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfői, az MTI-nek elküldött közleményében. A tavalyi számok alapján idén körülbelül 3,5 millió SIM-kártya adategyeztetése várható.

Figyelmeztet, mielőtt büntet az útdíjszedő

Vasárnaptól változik a használatarányos elektronikus útdíj, a HU-GO bírságolási gyakorlata. A hibázást követő nyolc órában a felhasználó helyesbítheti az adatait, és ilyenkor szerényebb bírságot kell fizetnie, mint korábban. Ebben segíti a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató két ingyenes szolgáltatása, a bírságriasztás és az alacsony számlaegyenlegről szóló értesítés.

Egy évre mérséklődhet a fogyasztói hűségidő

A vállalatok szerint a kétéves hűségidő segíti a digitális írástudás terjedését, míg a politikusok úgy vélik: a rövidebb időtartamú „röghöz kötés” volna ideális.

Szolgáltatói packázás a számlákkal

Nem várt meglepetéssel kedveskedtek egyes szolgáltatók az előfizetőiknek az óév végén, illetve az új esztendő elején.

Mégsem fullad szemétbe tizenhat település

Számos Pest és Nógrád megyei településen kaptak az ott élők levelet arról, hogy a hulladékszállítást végző vállalkozás pénzügyi problémák miatt e héttől nem szállítja el a szemetet.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.