2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: szökőár

27 cikk 1/3 oldal

Erős földrengés volt a Fülöp-szigeteknél

Erős földrengés volt szombaton a Fülöp-szigetektől kétszáz kilométerre délkeletre, hatvan kilométer mélyen az óceán alatt. A rengés legalább 6,9-es erőssége miatt szökőárriadót rendeltek el, de két óra múltán lefújták ezt – jelentették hírügynökségek.

Tovább emelkedett az indonéziai szökőár áldozatainak száma

Háromszázhetvenháromra emelkedett hétfő estére az indonéziai szökőár halálos áldozatainak száma, a sérültek száma meghaladja az 1450-et és legalább 128 embert tartanak nyilván eltűntként – közölte a szigetország katasztrófavédelmének szóvivője, Sutopo Purwo Nugroho.

Cunami csapott le Indonézia nyugati részén

A szökőár helyi idő szerint szombat este fél tíz körül keletkezett a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, Banten és Lampung tartományokat érintette.

A szökőár ezúttal elmaradt

Alaszka legnagyobb városának épületei megremegtek, megrongálódtak, utak gyűrődtek fel, lámpaoszlopok és fák inogtak a 7-es erősségű földmozgás hatására.

Enyhe szökőár volt a Fidzsi-tengeren, a riadót már lefújták Új-Kaledóniában

Jelentős, 7,6-os erősségű földrengés volt szerdán a Fidzsi-tengeren, a rengés matt szökőárriadót rendeltek el Új-Kaledóniában, Vanuatun és a Fidzsi-szigeteken, volt is maximum 72 centiméteres cunami, de emberéletben vagy anyagiakban esett kárról nem érkezett jelentés, és Új-Kaledóniában már le is fújták a riadót.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.