2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: Szőcs Géza

19 cikk 1/2 oldal

Nagyság a kánonon kívül

Kétnapos, irodalmi és bölcseleti előadásokkal, felolvasásokkal egybefűzött konferenciát szenteltek az elmúlt hét végén az ötven éve elhunyt Hamvas Bélának.

Amikor négy-öt magyar összehajol

A 2010 utáni kulturális államtitkárok egyetértenek abban, hogy a kultúrát minél szélesebb réteghez kell eljuttatni, és fontos a magánmecenatúra, de lényegében nincs.

Hamvas-napok Balatonfüreden

Elmaradhatatlan eseménye a Kultúra városa címet viselő Balatonfüred irodalmi életének Hamvas Béla munkásságának évenkénti felidézése.

Emlékezés a zsinórmértékre

„Amire felesküdtünk Isten és ember előtt” – ezzel a mottóval sorakoztatta fel a szervező Erdélyi Magyar Nem­zeti Tanács azokat, akik a negyedszázaddal ezelőtti esemény kovászai voltak.

Janus Pannonius-szobrot avattak a padovai egyetemen

Janus Pannoniust ábrázoló szobrot avattak fel kedden a Padovai Tudományegyetemhez tartozó Maldura-palota kertjében; a 15. században az egyetemen tanult magyar költő szobra Oláh Arré Éva alkotása.

Keressük Krisztus lába nyomát

A Nemzeti Színházban pénteken bemutatott Csíksomlyói passió számos újítása ellenére sem vesztette el rituális jellegét.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.