2024. április 25., csütörtök, Márk napja

Címke: szocializmus

26 cikk 1/3 oldal

Ujjongó kalapács

Szocialista realizmus, szocialista brigád, és még sorolhatnánk, mi minden volt szocialista az egypártrendszer idején. Így megkésve és utólag mondhatjuk, hogy szocialista helyesírás is volt.

Teakonyha

Lakásigénye mindenkinek volt, amelyet a szocializmus ki is elégített. Előbb vagy utóbb. Magyarországon persze inkább utóbb. Néha két évtized alatt.

Emberkereskedelem a szocializmusban

Az emberkereskedelemből Budapest is kivette a részét: Magyarország 1945 és 1948 között gyakorlatilag tranzitországként működött.

„Lopok, csalok, hazudok”

Gerő László a kádári Magyarország legismertebb kereskedelmi vállalatának, az Interagnak az alapítója és sokáig vezetője volt, de története korántsem mindennapi.

A rendszer, a reklám meg a nő

Nők a szocialista reklámban címmel nyílt meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) legújabb időszaki kiállítása.

Átírják a kubai alkotmányt

A legutóbbi reform 2002-ben azzal egészítette ki az alkotmányt: a szocialista politikai berendezkedés Kubában megrendíthetetlen és visszavonhatatlan.

A globalisták kulturális marxizmusa

Ők tudomásul veszik a multikulturális, identitását vesztett, kevert fajú Európa létrejöttét, mert ez is közelebb vinné a kontinenst a kozmopolita létformához.

Merítsünk a bartóki tiszta forrásból!

Egy társadalom szerencsére nem egy emberi lény, hanem nagyon sok, egymást követő biológiai láncolat összessége, így feltámasztható tetszhalott állapotából.

Gyanús elmélkedők

Nehéz helyzetbe került a magyar politikai rendőrség a hatvanas évek végén: egyre kevesebb lett a „szocialista rendszer elleni összeesküvés”.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.