2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: szociáldemokraták

60 cikk 1/6 oldal

Történelmi mélyponton a horvát szocdemek támogatottsága

A legnagyobb horvát ellenzéki párt, a Szociáldemokrata Párt (SDP) támogatottsága 15 éve nem volt ilyen alacsony, a kormányzó jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) viszont tovább tudta növelni a népszerűségét – jelentette a horvát sajtó szerdán.

Forradalom svéd módra

Történelme legrosszabb eredményét érte el a vasárnapi választásokon a Szociáldemokraták nevű svéd kormánypárt, de nincs oka szomorúságra, mert továbbra is a legnagyobb frakcióval rendelkezik a Riksdagban.

Minden áron kvótákat akarnak a svédek?

Ha a választások után újra a szociáldemokraták kerülnek hatalomra, akkor feloldják a bevándorlással összefüggő ideiglenes szigorításokat, és megnyílik az út több százezer migráns beáramlása előtt.

Beérte az AfD a német szociáldemokratákat

A berlini kormánykoalíció mindhárom politikai erejét megrázta a keresztény uniópártok (CDU/CSU) menekültügyi vitája – derül ki friss felmérési eredményekből.

A román szocdemek támogatásukról biztosították elítélt pártelnöküket

A Bukarestben kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága támogatásáról biztosította pénteken kiadott nyilatkozatában Liviu Dragnea pártelnököt, akit előző nap a bíróság első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy fiktív alkalmazásokkal kapcsolatos korrupciós perben.

A felvonulások szombatja jön Bukarestben

Továbbra is az őt elmarasztaló alkotmánybírósági döntés indoklását várja, csak azután dönti el, mit lép – derült ki Klaus Johannis román államfő keddi sajtótájékoztatóján.
60 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.