2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: Szociáldemokrata Párt

15 cikk 1/2 oldal

Kilincskeringő

Ha nem egy ország jövője lenne a tét, szappanoperának is felfoghatnánk a svéd kormányalakítási kísérleteket. Ugyanazok a szereplők minden epizódban, visszatérő konfliktusok, különböző jellemek.

Pontosítanák a család fogalmát Romániában

Szeptember 30-án vagy október 7-én rendezhetik meg Romániában azt a népszavazást, amely arról döntene, hogy kibővítsék-e az alkotmány szövegében a család fogalmát.

A sztálinista veszély ellen demonstráltak

A többé-kevésbé függetlennek tekinthető fórumok 150 ezerre becsülik a tüntetők számát, csak a csendőrség nem volt hajlandó belemenni a számháborúba.

Heteken belül rendeződhet a katolikus iskola ügye

Még ebben a hónapban a román parlament illetékes bizottságainak asztalára kerülhet az a törvényjavaslat, amely lehetőséget ad a marosvásárhelyi katolikus gimnázium helyzetének rendezésére.

Kormányátalakításra készül Mihai Tudose román miniszterelnök

Kormányának legalább öt tagját lecserélné Mihai Tudose román miniszterelnök, aki egy tévéinterjúban azt is meglebegtette, hogy maga mond le, ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem járul hozzá a korrupciós botrányba keveredett, vagy rosszul teljesítő tárcavezetők menesztéséhez – közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

Leginkább a szociáldemokratáknak ártott a cseh kormányválság

Leginkább a Cseh Szociáldemokrata Pártnak (CSSD), a hárompárti kormánykoalíció legerősebb tagjának ártott meg a májusi kormányválság – derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét vasárnap hozta nyilvánosságra a közszolgálati Cseh Televízió.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.