2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: szoboravatás

27 cikk 1/3 oldal

Felavatták Antall József szobrát a sírkertben

Boross Péter hangsúlyozta: a rendszerváltás utáni első szabadon választott kormány miniszterelnökeként Antall József határozott kézzel vezette az országot egy torz korszakból egy igazabb útra.

Wass Albert-szobrot avattak Aszódon

Wass Albert az amerikai számkivetettségben is rendíthetetlenül igazi patrióta volt, és a távolból is küzdött a ceausescui elnyomó hatalom ellen.

Szent László tiszteletére avattak szobrot Szentjobbon

Szent László fából készült, egészalakos szobrát avatták fel a Nagyvárad melletti Szentjobbon; az egyik legfontosabb középkori magyar uralkodót ábrázoló alkotás a térség fafaragó táborában készült.

Felavatták Vaszary Kolos bíboros, hercegprímás szobrát Keszthelyen

Vaszary Kolos egész életén át azt vallotta, hogy az egyházak, és az egyházakban élő hívők részesei a társadalomnak, abból részt is kell vállalniuk - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken Keszthelyen, a bíboros, hercegprímás szobrának avatási ünnepségén.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.