2020. október 21., szerda, Orsolya napja

Címke: szlovén-osztrák határ

6 cikk 1/1 oldal

Újra hatalmas a tömeg a szlovén-osztrák határon

Az elmúlt napok emberáradatához képest is hatalmas migránstömeg zsúfolódott össze csütörtök estére a szlovén-osztrák határon, a Sentilj-Spielfeld határátkelőnél – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Helyreállt a rend az osztrák-szlovén határon

Helyreállt a rend az osztrák-szlovén határon a Spielfeld-Sentilj határátkelőnél, vagyis az osztrák hatóságok nem engedik ellenőrizetlenül átlépni a migránsokat Ausztriába – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója szombaton este.

Fokozódik a feszültség az osztrák-szlovén határon

Fokozódik a feszültség a Sentilj és Spielfeld közötti szlovén-osztrák határátkelő osztrák oldalán, miután a szlovén hatóságok több ezer újabb migránst engedtek át csütörtök este a két határátkelő között.

Ha Ausztria lezárja a határait, Szlovénia is megteszi

Egyelőre nem lehet arra következtetni, hogy Németország nem fogad több bevándorlót, de Szlovéniának le kell zárnia határait a migránsok előtt, ha azt a szomszédos Ausztria is megteszi – mondta Karl Erjavec szlovén külügyminiszter szerdán a ljubljanai törvényhozás külügyi bizottságának ülésén.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.