2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: Szlovákia

632 cikk 1/64 oldal

Jövő szerdán indul a jegyértékesítés a magyar válogatott mérkőzéseire

A magyar labdarúgó-válogatott március 21-én a szlovákiai Nagyszombatban kezdi meg a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatát, majd három nappal később a Groupama Arénában a horvátokat fogadja. Az idegenbeli mérkőzésre jövő szerdán kezdődik a jegyárusítás, a hazai találkozókra jövő péntektől először bérletet lehet vásárolni.

Súlyos orvoshiány okoz gondot Szlovákiában

Szlovákiában 3500 orvos hiányzik, az aktív orvosok közül pedig kétezer nyugdíjas. A speciális és szakorvosokra néhol hónapokat kell várni a vizsgálatra.

Lavinát indított el Ján Kuciak meggyilkolása

A belpolitikai válságot előidéző gyilkossággal az Európai Unió szintjén is komolyan foglalkoznak, a napokban az Európai Parlament illetékes bizottságában került terítékre az ügy.

Járó szentségtartó

Esterházy János boldoggá avatási perét egy magyar, szlovák, lengyel és cseh tagokból álló szakértői bizottság készíti elő.

Márai-kiállítás nyílt Kassán

Márai Sándor egykori kassai lakóházában nyílt kiállítás az író emlékére kedden, a magyar kultúra napján.

Maros Sefcovic indul a szlovák államfőválasztáson, a vezető kormánypárt támogatja

Indul a márciusi államfőválasztáson Maros Sefcovic, az Európai Bizottság (EB) alelnöke és energiaunióért felelős biztosa Szlovákiában, mégpedig a legerősebb kormánypárt, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) támogatásával – ezt maga a jelölt jelentette be pozsonyi sajtótájékoztatóján pénteken.

Pestises vaddisznóktól tartanak a Felvidéken

Megállíthatatlannak tűnik a betegség terjedése, a szlovák hatóságok most még szigorúbb előírások bevezetésével védekeznének a vaddisznók terjesztette kór ellen.

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Szükségállapotot rendelt el kedden a tátrai régióban a szlovák útkezelő vállalat a napok óta tartó havazás és a helyi utakon keletkezett hóátfúvások miatt – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
632 cikk 1/64 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.