2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: Szlávik János

7 cikk 1/1 oldal

Így áll jelenleg az AIDS-helyzet Magyarországon

A HIV-fertőzöttek száma csak akkor kezdene stagnálni vagy csökkenni Magyarországon, ha több szűrővizsgálatot végeznének, hogy kiderüljön, ki vírushordozó – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa pénteken Budapesten, az AIDS világnapja alkalmából tartott szakmai konferencia utáni sajtótájékoztatón.

Idén súlyosabb influenzajárványra számíthatunk

A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani az idén Európában, ezért a szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy oltassa be magát – mondta az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán kedden.

Infektológus: nincs ok a pánikra

Szlávik János infektológus szerint nincs ok a pánikra, amiért Szlovéniában regisztráltak egy zikavírusos megbetegedést, a terhes nők viszont ne kockáztassanak azzal, hogy egy a vírus által érintett területre utaznak.

A migránsokat megtámadhatják az európai betegségek

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) infektológiai osztályának főorvosa szerint a migrációval eddig csak tankönyvekben látott, szúnyogok terjesztette közel-keleti kórok tűnhetnek fel Európában, ugyanakkor a migránsokat az európai betegségek szintén megtámadhatják.

Járványügyi kockázat hazánkban

Járványveszély nincs, járványügyi kockázat viszont van – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos a migrációval összefüggő közegészségügyi helyzet értékelésekor az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtt.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.