2022. december 3., szombat, Ferenc, Olívia napja

Címke: szívinfarktus

9 cikk 1/1 oldal

A túl sok „jó” koleszterin növeli a szívinfarktus kockázatát

A túl sok „jó” HDL-koleszterin növeli a szívinfarktus és a halálozás kockázatát – derült ki abból a kutatásból, amelynek eredményeit Andrea Podczeck-Schweighofer, az Osztrák Kardiológiai Társaság (ÖKG) elnöke ismertette vasárnap az Európai Kardiológus Kongresszuson Münchenben.

Kiemelkedő a hazai infarktusellátás

Európában csak Svédországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban működik olyan folyamatosan működő szívinfarktus-regiszter, mint hazánkban.

Kardiológus: az ünnepek alatt nő a szívinfarktus miatti halálozások száma

A téli hónapokban 30 százalékkal több a szívinfarktus miatti halálozás, mint nyáron és van két időpont télen, az egyik a karácsony, a másik az újév, amikor még 5-10 százalékkal emelkedik a szívinfarktus okozta halálozások száma – hívta fel a figyelmet Maurovich-Horvat Pál kardiológus pénteken az M1 aktuális csatornán.

Infarktust kapott a sofőr igazoltatás közben

A járőrök figyelmét az Á. István vezette autó utasa keltette fel, akiben egy ismert bűnözőt véltek felismerni, ezért akarták átkutatni a gépjárművet.

A kardiológusok harcot indítanak a nőkért

A szívinfarktus klasszikus tünetei a hölgyeknél gyakran teljesen észrevétlenek, ezért a veszély felismeréséért most mozgalmat indított a Magyar Kardiológusok Társasága.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.