2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: szíriai polgárháború

356 cikk 1/36 oldal

Finn katonatiszt figyelmeztette Európát

A békefenntartóként hosszú katonai pályát befutott volt dandártábornok aggódik az Európába – s esetlegesen Finnországba – igyekvő, az ottani harcokban megedződött iszlamista harcosok miatt.

Orosz harci gépeket pusztítottak a szíriai lázadók

Legalább hét orosz katonai repülőgépet tettek hasznavehetetlenné szíriai lázadók abban a tüzérségi támadásban, amelyet december 31-én hajtottak végre a hmejmími légitámaszpont ellen – jelentette weboldalán szerda éjjel a Kommerszant című orosz lap, két forrásra hivatkozva.

Felháborodást váltott ki a szíriai gáztámadás

Kezdetét vette az egymásra mutogatás a szíriai polgárháború szemben álló szereplői között a keddi, több mint száz halálos áldozatot és legalább négyszer ennyi sebesültet követelő vegyifegyver-támadás kapcsán.

Putyin: négyezren csatlakoztak Oroszországból a kormányellenes csoportokhoz

A szíriai kormányellenes csoportok oldalán jelenleg mintegy négyezer Oroszországból és további ötezer más volt szovjet tagköztársaságból származó fegyveres harcol – közölte Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön Moszkvában hírszerzési forrásokra hivatkozva.

Moszkva megkezdte a csapatkivonást Szíriából

Elsőként a Kuznyecov admirálisról elnevezett repülőgép-hordozó cirkáló és a kötelékébe tartozó hadihajók távoznak a polgárháború sújtotta ország felségvizeiről.

2103 nappal később

A harc heves és kegyetlen volt, az utcán vér folyt és most is vér folyik, amikor ismeretlen katonák ismeretlen emberek ellen elképzelhetetlen bűnöket követnek el

Újabb negyedeket foglaltak el a kormányerők Aleppóban

Öt újabb kelet-aleppói negyedet foglaltak el a szíriai kormányerők és szövetségeseik a Aszad-ellenes csoportoktól, ezzel az utóbbiak által korábban ellenőrzött területeknek már több mint 70 százalékát vonta irányítása alá a szíriai kormány – jelentette kedden a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
356 cikk 1/36 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.