2020. október 26., hétfő, Dömötör napja

Címke: szíriai hadsereg

12 cikk 1/2 oldal

A kormányerők bekerítették az Iszlám Állam kelet-szíriai fellegvárát

A szíriai kormányerők és a velük szövetséges milíciák bekerítették az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik utolsó, kelet-szíriai fellegvárának számító Abu-Kemál városát az iraki határ közelében – jelentette szerdán a szíriai hadsereg oldalán harcoló Hezbollah libanoni síita milíciához köthető al-Manár televízió.

Megölték a szíriai hadsereg Deir-ez-Zór tartományért felelős parancsnokát

Megölték szerdán a szíriai hadsereg Deir-ez-Zór tartományért felelős parancsnokát, aki három éven át tartotta a kormányerők állásait az Iszlám Állam szélsőségeseinek ostromával szemben – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet és a szíriai állami média.

Tűzszünetet hirdettek az Iszlám Állammal

Azonnali tűzszünetet hirdetett vasárnap reggel a libanoni hadsereg az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellen egy héttel ezelőtt elindított hadműveletében, hogy lehetővé váljon a tárgyalások utolsó fordulója annak a kilenc libanoni katonának a szabadon engedéséről, aki az IÁ fogságában van 2014 óta – jelentette be a libanoni hadsereg parancsnoksága. A Hezbollah libanoni síita szervezet tévéje pedig azt jelentette, hogy a szervezet és a szíriai hadsereg is tűzszünetet hirdetett az IÁ elleni háborúban a nyugat-szíriai Kalamun hegységben.

Aleppó ostroma a végéhez közeledik

A végéhez közeledik a szíriai Aleppó ostroma, a kormányellenes felkelő erők védelmi ereje teljesen összeomlott – közölte hétfőn a szíriai eseményeket nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.