2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Szilágyi Zsolt

12 cikk 1/2 oldal

Odaadni a talentumot

A Klebelsberg Kultúrkúria névadója születésnapjának hetében minden évben megrendezi a Klebelsberg Kunó-hetet, amelyen különböző programokkal emlékezik meg a néhai kultuszminiszterről.

Tüntetésre szólítottak fel az erdélyi magyar pártok

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) is közleményben kérte hétfőn szimpatizánsait, hogy vegyenek részt azon a szerda délutáni marosvásárhelyi tiltakozó megmozduláson, amelyet a Római Katolikus Státus Alapítvány hirdetett a megszűnés határára juttatott Római Katolikus Gimnázium védelmében.

Nemzetpolitikai kerekasztalt rendeztek a szabadegyetemen

Nyolc Kárpát-medencei magyar párt vezetőjének részvételével rendezték meg a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor immár hagyományos nemzetpolitikai kerekasztalát pénteken Tusnádfürdőn.

A regionális öntudatok európai erősödéséről tartottak pódiumbeszélgetést

A regionális öntudatok európai erősödéséről tartottak pódiumbeszélgetést szerda délután Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében flamand, baszk, bajor, a dél-angliai Cornwall régióbeli korni és erdélyi magyar politikusok, szakértők részvételével.

Támogatják a petíciót a határon túli magyarok is

Több százezer magyar állampolgár él hazánk határain túl, akik támogatnák Magyarország uniós fellépését a menekültválság kezelésében – jelentette ki Szilágyi Zsolt az M1 aktuális csatorna hírfolyamában azzal kapcsolatban, hogy az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az EMNP közös felhívásban kéri az erdélyi magyarok csatlakozását a bevándorlási kvóták elleni petícióhoz.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.