2024. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: szigor

12 cikk 1/2 oldal

Megosztottság övezi az ENSZ-találkozót

Az ENSZ-kérdés számos országban okozott belpolitikai feszültséget: a hét végén az amúgy is törékeny belga vezetés ingott meg a dokumentum miatt. 

Beindult az olasz migrációs szigor

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Milánóban biztosította egyetértéséről a római kormány hatékony bevándorlás-politikáját.

Stockholm lecsap a bevándorlókra

A szigornak könnyen az lehet a következménye, hogy az elutasított menedékkérelmek ellenére az országban maradó migránsok egyre nagyobb része választja az alvilági életet.

Civiltörvény amerikai kettős mércével mérve

Az amerikai külügyi szóvivő kritikájára reagálva a magyar kormány rámutatott arra, hogy az USA-ban ezen a téren jóval szigorúbb rendelkezések vannak érvényben.

Közbeszerzési Hatóság: szigorodtak az ellenőrzések

Szigorodtak a Közbeszerzési Hatóság (KH) ellenőrzései, a hatóság keretében működő Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) tavaly csaknem 500 millió forint bírságot szabott ki, ami csaknem ötszöröse az előző évinek – mondta Rigó Csaba Balázs, a KH elnöke sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Szigorúbb büntetések piacbefolyásolásért

Az új európai uniós szabályok alapján mától Magyarországon is szigorodik a bennfentes kereskedelem és a tőkebefektetési csalás büntetése. A legsúlyosabb piacbefolyásoló tevékenységek miatt büntetőjogi szankciók is alkalmazhatók, és jelentősen emelkednek a kiszabható bírságösszegek is – emlékeztetett a Magyar Nemzeti Bank felhívására a távirati iroda.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.