2023. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: szervátültetés

13 cikk 1/2 oldal

Tízezer szervátültetést végeztek eddig Magyarországon

Tízezer szervátültetést végeztek Magyarországon az elmúlt 45 évben, és a páciensek fele még mindig él, ami hatalmas siker – közölte a Magyar Szervátültetettek Szövetségének (MSZSZ) stratégiai-és orvos-igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Több mint tízezer szervet ültettek át hazánkban

A sikerhez minden adott, a kormány hárommilliárd forinttal támogatta a szervátültetést, és az Eurotransplanthoz való csatlakozással gyorsabban jutnak donorhoz a betegek.

Csecsemő és nyugdíjas is volt szervdonor

Egy tizenhárom napos csecsemő volt a legfiatalabb, egy 77 éves nyugdíjas pedig a legidősebb donor tavaly, akiknek a szervei megmentették mások életét.

Jóval több a szervdonor

Magyarországon rendkívül jól működik a szervkoordináció, tavaly már több mint 500 ilyen műtétet hajtottak végre – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár.

Idén már heten kaptak új tüdőt

Jelentősen nő Magyarországon a szervdonorok és a szervátültetések száma, a tavaly decemberi első hazai tüdőtranszplantációt pedig eddig már hét követte.

Jelentősen nőtt a szervdonorok száma Magyarországon

Jelentősen nőtt a szervdonorok száma Magyarországon, tavaly 497 szervátültetést végeztek, ezek közül 40 élődonoros műtét volt – közölte a Magyar Transzplantációs Társaság elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.