2019. július 20., szombat, Illés napja

Címke: szentszék

9 cikk 1/1 oldal

Csend és ima

János Pál 2002 áprilisában az Amerikai Egyesült Államok katolikus vezetőit hívta rendkívüli találkozóra a Vatikánba, ahol a katolicizmusnak súlyos kárt okozó pedofilügyeket vitatták meg.

A Szentszék is egyeztet Caracasszal

A Vatikán felszólít minden politikai felet, kiemelten a venezuelai kormányt, hogy tartsa tiszteletben az emberi és az alapvető szabadságjogokat.

Felmentés

Ferenc pápa megköszönte Gerhard Ludwig Müller bíboros ötéves munkáját, és kinevezte a helyére a kongregáció korábbi titkárát, Luis Francisco Ladaria Ferrer SJ érseket.

Térden járás

36 év telt el azóta, hogy hat međugorjei fiatalnak megjelent Szűz Mária. A Szentszék hosszú ideje vizsgálja az esetet, de Rómából még nincs hivatalos állásfoglalás.

Ferenc pápa: az egyház mindenki számára példakép legyen

A papok legyenek jó pásztorok – ezt szorgalmazta egyháza tagjaitól Ferenc pápa a római kúria szentévi ünnepnapján hétfőn, amikor az egyházfő a bíborosoktól külön, a világi hívek között elvegyülve lépett be a Szent Péter-bazilikába.

Új magyar szentszéki nagykövet a Vatikánban

Ferenc pápa hétfőn átvette Habsburg-Lotharingiai Eduard új magyar szentszéki nagykövet megbízólevelét – közölte Érszegi Márk Aurél, a magyar szentszéki nagykövetség első beosztottja az MTI-vel.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.