2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: szenteste

11 cikk 1/2 oldal

Karácsonyi harangszó szentestén

Közeleg a karácsony, egyik legnagyobb keresztény ünnepünk. Szenteste ismét megkondulnak a harangok. Vajon miért? Mit üzennek?

Idén is elmaradhat a fehér karácsony

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hideg, téli idő várható a héten. Szenteste inkább napsütéses idő valószínűsítenek.

Belehúz a kiskereskedelem

Szűk két hét van hátra karácsonyig, a legforgalmasabb időszak következik a kereskedelemben. Lapunk megkérdezte az áruházláncokat, idén hogyan alakul a szenteste napjára eső nyitvatartásuk.

Ezrek ünnepelték Betlehemben a szentestét

Több ezren gyűltek idén is szenteste a Palesztin Hatóság területén található Betlehemben, hogy Jézus szülőhelyén ünnepeljék a karácsonyt, és részt vegyenek a Születés Temploma melletti Szent Katalin templomban tartott éjféli misén.

Az adventi várakozás beteljesedése: a Szenteste

December 24-e a liturgia szerint karácsony böjtjének estéje, egyes vidékeken még betlehemesek járják a házakat köszöntőikkel, a katolikusok pedig készülnek az éjféli misére.

Tovább bővült a kiskereskedelem

Szakértők szerint borítékolható a bolti eladások további növekedése az elkövetkező időszakban, a forgalom idén meghaladhatja a tavalyi 5,6 százalékos bővülést is.

Változhat a boltok ünnepi nyitvatartása

Nem valószínű, hogy a parlament december 24-ét is munkaszüneti nappá nyilvánítja, viszont szenteste ismét 12 órakor zárhatnak az áruházak.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.