2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: Szentes Tamás

11 cikk 1/2 oldal

Járványküszöbön az influenzaszerű megbetegedések száma

Elérte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma – közölte Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában, amelyben az is elhangzott: megérkezett a háziorvosokhoz az ingyenes védőoltás.

Csökken a kórházi fertőzések száma

Több területen is csökkenő tendenciát mutat a kórházi fertőzések száma – mondta az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Biztonságos lesz az első budapesti Duna-átúszás

A szervezők szerint biztonságos lesz szeptember 2-án az első budapesti Duna-átúszás a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart között, az eseményre a második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül kerül sor.

Meghosszabbították a hőségriadót

Legutóbb keddtől péntek éjfélig rendeltek el hőségriadót, ezt hosszabbították most meg vasárnap éjfélig.

A mentőszolgálat figyelmeztet: az extrém hőség a fiatal szervezetet is megterheli

A többnapos, extrém meleg időjárás nemcsak a gyerekeket és az időseket veszélyezteti, hanem a fiatal szervezetet is megviseli, a hőség miatt az Országos Mentőszolgálat esetszáma az elmúlt 24 órában 20 százalékkal nőtt a szokásoshoz képest – mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Továbbra sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

Továbbra sem dőlt meg az országos áramfogyasztási rekord, de ha tartós lesz a hőség, akkor a csúcsterhelés megközelítheti a júniusi szintet – közölte szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére.

Tovább erősödik a kánikula

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán kedden kiemelték: az már biztos, hogy a mostani lesz a szezon eddigi legerősebb hőhulláma.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.