2022. január 20., csütörtök, Fábián, Sebestyén napja

Címke: szent Márton

17 cikk 1/2 oldal

Pontyhalászlé helyett ludaskása a tányéron

A Siófokra csábító turisztikai szlogen, az „Itt kezdődik a Balaton” a Márton-napi eszem-iszomra is igaz, a gasztrotúrára pálinkafesztivállal hangolnak.

Országszerte libalakomát tartanak

Az állami kampány küldetése, hogy a Szent Márton-napi hagyományokat élővé tegye, ennek jegyé­ben a magyarok kóstoljanak libaételeket, vagy főzzenek ilyeneket otthon a családjuknak.

Tradicionális libalakomák a hazai éttermekben

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás. A püspökké szentelt Szent Márton jóságáról és szerénységéről már életében is legendák keringtek.

Kereszténység nélkül nincs jövő

A miniszter (jobbra) szerint az egyház feladata a hit védelmezése – hangsúlyozta a Föld sója közép-európai keresztény találkozón Balog Zoltán.

Kétféle Szent Márton-emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank

Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 ezer forintos ezüst, valamint kétezer forintos címletű színesfém emlékérmét bocsát ki július 9-én – közölte az intézmény az MTI-vel pénteken.

Kereszténység a honfoglalás előtt

A Szent Márton-év részeként egyedülálló kiállításanyagot mutatnak be két helyszínen, Szombathelyen és Pannonhalmán.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.