2022. november 28., hétfő, Stefánia napja

Címke: Szent László

28 cikk 1/3 oldal

Jubilál az Erdély anno falinaptár-sorozat

A magyar békeidők gazdagsága elevenedik meg a 2019-es Erdély anno falinaptárban, amelynek első évfolyama tíz évvel ezelőtt jelent meg először.

Szent László tiszteletére avattak szobrot Szentjobbon

Szent László fából készült, egészalakos szobrát avatták fel a Nagyvárad melletti Szentjobbon; az egyik legfontosabb középkori magyar uralkodót ábrázoló alkotás a térség fafaragó táborában készült.

A padlástól a pincéig

A múlt héten kiderült, hogy 2020-ig a barokk rezidencia körüli parkot is helyreállítják egy közös román–magyar, határon átívelő beruházásokat finanszírozó európai uniós program segítségével.

Lovagkirály a kortárs művészetben

Majdnem harmincan jelentkeztek a BP-Art Egyesület képzőművészeti pályázatára, amelynek az volt a célja, hogy ne hagyják fakulni a legendás uralkodó emlékét.

A száműzött király visszatér városába

1920 után Nagyvárad magyarsága kisebbségi léthelyzetbe került és elszenvedte az ezzel járó jelképes damnatio memoriae-t, tehát az emlékezet eltörlését is.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.