2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: Szent István Egyetem

21 cikk 1/3 oldal

A képzési központ gyorsan reagál a kihívásokra

Zichyné Belinszky Katalin lapunkat arról tájékoztatta: olyan nagy az érdeklődés a turizmus-vendéglátás szak iránt, hogy ősztől elindítják ezeket a felsőoktatási szakképzés keretében is.

Agrárkamara: a piaci igényekhez kell igazítani az agrár-felsőoktatást

A munkaerőpiac igényeihez kell igazítani az agrár-felsőoktatást, egyebek mellett a kereslet és a kínálat hatékony összeegyeztetésével, valamint jelentős kutatásfejlesztési tevékenység támogatásával, mert a képzési problémák már az ágazat versenyképességét veszélyeztetik – hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, amelyben a második alkalommal megrendezett felsőoktatási kerekasztal megbeszélés eredményeiről számolt be.

Duális képzésről szóló megállapodást írtak alá fővárosi és vidéki egyetemek

Élelmiszeripari mérnök és gépészmérnök hallgatók szerezhetnek munkatapasztalatot annak a duális képzésről szóló megállapodásnak köszönhetően, amelyet négy egyetem és a Coca Cola HBC Magyarország írt alá pénteken Budapesten. A szeptemberben induló képzéseket rögzítő megállapodást a Szent István Egyetem, a Pannon Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviselője látta el kézjegyével.

Visszautasítják Hadházy Ákos vádjait

– Ismételten felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy amennyiben gyanúja merül fel lehetséges bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban, tegye meg a szükséges lépéseket a hatóságoknál. Hamis vádaskodással, megalapozatlan állításaival ne próbálja meg rossz színben feltüntetni a minisztériumot, illetve a szakfeladatot ellátó államtitkárságokat, azok vezetőit – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az LMP antikorrupciós szakszóvivőjének az állításaira.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.