2019. április 19., péntek, Emma napja

Címke: szennyezés

20 cikk 1/2 oldal

Nagy kárt okoznak az eldobott cigarettavégek

Évente négy és fél trilliárd cigarettacsikket dobnak el a Földön, az azokban lévő káros anyagok pedig gyorsan beivódnak a talajba, kioldódnak a vízben; bár Magyarországon szigorú büntetést vonhat maga után a csikk eldobása, de kevés a tettenérés és a büntetés – írta a Magyar Hírlap hétfőn.

Szennyezett lehet a talaj Baranyában

A Greenpeace Magyarország 2016-ban kezdte el felkutatni és közérthető formában nyilvánosságra hozni a kiemelten szennyezett hazai területek szennyezettségi adatait.

Drága lesz a búcsú a műanyagtól

A vállalatoknak évi több milliárd dolláros kiadást jelenthet csak Euró­pában az az uniós elhatározás, amely szerint 2030-ig drasztikusan csökkentik a műanyagok használatát.

Nincs mérgező tej az áruházláncok polcain

Több millió forintot követelhetett az érintett áruházaktól az UHT tejek megmérgezésével fenyegetőző személy, tettét azonban vélhetően nem hajtotta végre.

Nem ért véget a botrány

Máig három hazai tojástermelőnél, valamint négy külföldről származó tételben és két Romániából származó hússzállítmányban mutatták ki a rovarirtó szert határérték feletti mennyiségben.

Tyúkhúsban is lehet méreg

Máig csak Lengyelország jelezte, hogy találtak fipronillal szennyezett húst, de a hatóságok így is kiemelten ellenőrzik a hazai és külföldi vágásból származó tyúkhúst.

Tojástermelők: nincs ok itthon a pánikra

Nyilatkozatot adtak ki tegnap a hazai tojástermelő, -feldolgozó és -forgalmazó vállalkozások, amelyben jelezték: saját üzemeikben nem használtak fipronil­alapú rovarirtó szereket.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.