2022. október 2., vasárnap, Petra napja

Címke: Szendrey Júlia

6 cikk 1/1 oldal

Sokféle tükörben az igazi

„Az Országos Széchényi Könyvtár Ezerszer Júlia – Arcok és kérdőjelek című tárlata Szendrey Júlia magánéletét és irodalmi munkásságát mutatja be, utóbbira helyezve a hangsúlyt”.

Szendrey Júliáról, szeptember végén

Az emlékműsor a kort megidéző látványvilágban, a zene és az irodalom egységében hozza közelebb hozzánk Szendrey Júlia egyéniségét, amely párhuzamban van a kor szabadságvágyával.

Saját értékek ahhoz képest, hogy…

Minden jóindulat és sajnálkozás ellenére is felmerül a kérdés, hogy vajon önnön jogán tudnánk-e ma Szendrey Júlia íróról, költőről, ha történetesen nem Petőfi Sándor felesége lett volna?

Petőfi kelt életre a Maxisun énekesében

A Maxisun zenekar frontembere Riskó Áron felmenői között többek között egy korszakos költőt is találunk, akinek több nagyszerű Petőfi-verset is köszönhetünk.

Petőfi- és Szendrey-legendák a Nemzeti Múzeumban

Petőfi Sándorhoz és feleségéhez kötődő legendák állnak a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a magyar kultúra napjához kötődő programjainak középpontjában, így pénteken Szendrey Júlia eddig még sosem kiállított vállkendőjét is megtekinthetik a látogatók.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.