2020. november 27., péntek, Virgil napja

Címke: szén-dioxid

20 cikk 1/2 oldal

Szén-dioxidot átalakító elektrokémiai reaktorokat fejleszt a ThalesNano Zrt. és az SZTE

Az egyik legjelentősebb globális problémára, a növekvő szén-dioxid kibocsátás káros hatásaira is megoldást kínál a ThalesNano Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közös kutatás-fejlesztési projektje, amely során hidrogént előállító és szén-dioxidot átalakító elektrokémiai reaktorokat fejlesztenek 846,7 millió forint uniós támogatással – tájékoztatta a cég az MTI-t.

Meggondolta magát néhány atomellenes állam

A hőhullámok világszerte megnövelték a légkondicionálás, vagyis a villamos energia iránti igényt. Az atomerőművek leszerelése csak rontott a globális felmelegedés helyzetén.

Nőtt az unió karbonkibocsátása

A 2016-os értéknél megközelítőleg két százalékkal több szén-dioxid került a légkörbe az európai uniós tagállamok működése során tavaly.

Klímavédelem: sok múlik a távközlési szektoron is

Korunk egyik legsúlyosabb problémája a klímaváltozás, amely nagyrészt az emberiség által a légkörbe juttatott szén-dioxid és más üvegházhatású gázok következménye.

Műanyagba burkolt cseppek

1880 óta a harmadik legmelegebb augusztust hagytuk magunk mögött, amit a légkörben felszaporodó üvegházhatású gázokkal magyaráznak.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.