2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: szélsőjobb

19 cikk 1/2 oldal

Momentán zavargunk

Két nap után annyi már kimondható, hogy ad hoc akciózik a szélsőbaltól a szélsőjobbig két-háromezer ember, zömében fiatal.

Ötszáz neonácinak nem lelik nyomát a németek

A demokratikus többségnek ébernek kell lennie. Az államnak fel kell lépnie a gyalázkodás, a kirekesztés, az antiszemitizmus, a rasszizmus és a jobboldali radikalizmus ellen – hangoztatta pár hete, a kristályéjszaka 80. évfordulóján Angela Merkel német kancellár. Ám a nagy szavakat nem mindig kísérik tettek: mint egy képviselői kérdésre adott kormányzati válaszból kiderül, a német hatóságok csaknem ötszáz neonácit, köztük erőszakos, visszaeső bűnözőket nem találnak, hiába van érvényben ellenük elfogatóparancs. Az alkotmányvédelmi hivatal idei jelentése 24 ezer szélsőjobboldalival számol.

Tucatnyi sérült Chemnitzben

A német szélsőjobb melegágyaként emlegetett Szászországban gyakorlatilag egy hete tartanak a tüntetések egy menedékkérők által elkövetett gyilkosság nyomán.

Újra tüntetni fog a német szélsőjobb

Továbbra is forrnak az indulatok a kelet-németországi Chemnitzben, ahol a napokban több erőszakos demonstrációra is sor került egy bevándorlók által elkövetett gyilkosság nyomán.

Nem tüntethet a tavaly szilveszteri kölni erőszak helyszínén a szélsőjobb

A német rendőrség kedden betiltotta a neonácinak tartott Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) szilveszterre tervezett tüntetését Kölnben, ahol 2016. január 1-jére virradóra túlnyomóan észak-afrikai országokból származó tettesek nők ellen túlnyomóan szexuális támadásokat követtek el, illetve többet közülük kiraboltak.

Meghalt a bajorországi lövöldözés egyik rendőr áldozata

Belehalt sebesülésébe csütörtök reggel Németországban a szélsőjobboldali Reichsbürger (birodalmi polgár) mozgalom egy tagjánál előző nap tartott házkutatáson kitört lövöldözés egyik rendőr áldozata.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.