2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: szekta

11 cikk 1/2 oldal

Az Aum Sinrikjo szekta további tagjait végezték ki Japánban

Kivégezték az Aum Sinrikjo nevű, világvége-hívő szekta további hat tagját Japánban, ezzel a csoport mind a 13 halálra ítélt tagján végrehajtották a büntetést – jelentette a japán sajtó kormányzati forrásokra hivatkozva.

Kivégezték Japánban a szarintámadásokat elkövető szekta alapítóját

Japánban pénteken kivégezték az Aum Sinrikjo nevű, világvége-hívő szekta alapítóját, Aszahara Sokót és hat követőjét - jelentette a japán sajtó. A szekta a 90-es években két szarintámadást is végrehajtott a szigetországban, merényleteikben 21 ember halt meg és ezrek szenvedtek vegyi támadás okozta sérüléseket.

Akiknek harangoztak

Na végre! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minap zár alá vette a hazai szcientológusok Váci úti központját. A rendőrség tavaly ősszel már alapos házkutatást tartott az „egyháznál”.

Politikai pótcselekvők

Az MSZP-ből kivált szekta a Demokratikus Koalíció nevet vette fel, holott nem volt közöttük sem igazi demokrata, sem koalícióra nem léptek senkivel.

Szcientológia: oltári zűr

Igazából nem is az lenne a kérdés, miért tartott nagyszabású razziát a rendőrség és az adóhivatal a Magyarországi Szcientológia Egyháznál a minap, inkább az, hogy miért csak most.

Egy szekta zaklatja a gyászoló családokat

A szcientológusok az olasz rendőrségen, illetve a kórházban törvénytelen módon összegyűjtötték a családtagok nevét, telefonszámát és lakáscímét.

Terrorizmus miatt betiltottak Oroszországban egy szektát

Terrorszervezetnek nyilvánította és betiltotta az Aum Sinrikjo (Legfőbb Igazság) elnevezésű, japán eredetű vallási szekta oroszországi működését kedden az orosz legfelsőbb bíróság.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.