2022. október 4., kedd, Ferenc napja

Címke: székelyek

40 cikk 1/4 oldal

Megmaradni szeretetben

Száraz Miklós György legújabb kézikönyve egy remekmű, mert benne van adatszerűen, tényeket sorakoztatva minden, amit a székelységről a tájékozott embernek tudnia kell.

Pénzbírság a székelyföldi diáklány megalázása miatt

Pénzbírságot szabott ki a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a temesvári megyei kórházra, egy ott dolgozó sportorvost pedig figyelmeztetésben részesített, amiért a doktornő hiányos román nyelvtudása miatt alázott meg egy székelyföldi diáklányt – tudatta kedden az RMDSZ Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat (MIJSZ).

A demokrácia megtagadása tüntetni az eredmény ellen

Néztem a Kossuth téren tüntetőkről készült videókat, fényképeket, olvasom a tudósításokat. Megdöbbenek a demokráciát követelő, de a felvonulással éppen a demokráciát lefejező felvonulókon.

Erős székelyek, erős Erdély

A várakozásoknál kevesebb embert mozgatott meg a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, Dabis Attila Romániából való kitiltása.

Civil kör: „Bocsánatot kérek Vona helyett a pofátlanságért!”

„Bocsánatot kérek Vona Gábor helyett a pofátlanságért, hogy odamentem a székelyekhez azok után, hogy dehonesztáló megjegyzéseket tettünk rájuk!” – így reagált Pesty László főszerkesztő a Jobbik elnökének legújabb húzására az ECHO TV Civil kör című műsorában, ezzel elindítva a bocsánatkérő-cunamit.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.