2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: szarvasmarha

21 cikk 1/3 oldal

Szarvasmarha ágazat: a minőség a kitörési pont

Magyar Állattenyésztők Szövetsége differenciált támogatási rendszert alakítana ki, mivel most mindenki egyforma támogatást kap, függetlenül attól, hogy milyen minőséget állít elő.

Jó évkezdés a magyar vágóhidaknál

Nagyot nőtt a vágóhidak teljesítménye az év elején, szinte minden állatfajból többet dolgoztak fel, mint egy évvel korábban.

Drágábban veszik át a marhákat

Jelentősen nőtt a vágómarha ára a hazai piacon, egy év alatt csaknem 69 forintot emelkedett a kilónkénti termelői ár.

Javult a magyartarkák tej- és húshozama

A 2010. óta a termelésellenőrzés alatt álló magyartarka szarvasmarha-állomány tej- és húshozama fokozatosan javult, a Magyartarka Tenyésztők Egyesülete genomszelekciós programot tervez az állomány tulajdonságainak további javítására.

KSH: nőtt a szarvasmarha-, csökkent a sertés- és a juhállomány

Az elmúlt egy évben 22 ezerrel nőtt a szarvasmarha-állomány, ugyanakkor a sertések száma 219 ezerrel, a juhoké pedig 36 ezerrel csökkent – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az állatállomány 2017. június 1-jei adatait.

Kevesebb a malac és a tyúk

Egyedül a szarvasmarha-ágazat zárt jó évet tavaly, már ami az állomány növekedését illeti. A burgonya ára 20 százalékkal csökkent.

FM: a kormány továbbra is prioritásként kezeli az állattartók helyzetét

Az állattartók helyzetét továbbra is prioritásként kezeli a kormány, az európai uniós támogatások mellett a Földművelésügyi Minisztérium (FM) fenntartja az átmeneti nemzeti támogatások rendszerét – mondta Czerván György, az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára a tárca közleménye szerint hétfőn Hajdúszoboszlón.

Innovatív eljárások az állattenyésztésben

Az állati embriók átültetésén alapuló módszernek köszönhetően a többszörösére növelhető egy kiváló genetikai adottságú tehén utódainak száma.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.