2022. augusztus 18., csütörtök, Ilona napja

Címke: számvevőszék

17 cikk 1/2 oldal

Számvevőszék: komoly ára lenne a Brexit-megállapodás elmaradásának

A brit számvevőszék feladatait ellátó független parlamenti testület szerint komoly ára lenne, ha Nagy-Britannia EU-tagsága a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás nélkül szűnne meg. Szerdai londoni sajtóértesülések szerint a brit kormány már különböző készenléti terveket vázol fel erre az esetre, elkerülendő a fennakadásokat a lakossági ellátásban.

Lezárta a Magyar Nemzeti Bank ellenőrzését a számvevőszék

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015. évi működése szabályszerűségének ellenőrzését, az MNB irányítási, döntéshozatali és ellenőrzési rendszere összességében szabályozottan működött 2015-ben, a jegybank gazdálkodása szabályozott és szabályszerű volt – közölte az ÁSZ az MTI-vel kedden.

Német számvevőszék: szervezetlenül zajlik az energetikai fordulat

Súlyos hiányosságokat és szervezetlenséget tárt fel a német szövetségi számvevőszék (Bundesrechnungshof) az energetikai fordulat végrehajtásának ellenőrzése és irányítása terén a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) beszámolója szerint.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.