2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: szálláshely

20 cikk 1/2 oldal

Újabb csúcsot dönt idén a vendégforgalom

A belföldi úti célok közül Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest tündökölt, míg a külföldiek közül Zakopane, Vir és Crikvenica vitte a prímet.

Hamarosan megtelik Siófok

Még egy-két hét, és megtelik nyaralókkal Siófok. Aki nem rendelt előre szállást, annak lehet, hogy tovább kell utaznia a déli parton Balatonfenyvesig vagy Máriafürdőig.

A legjelentősebb ágazati intézkedés lesz az „online szobatükör” bevezetése

Az elmúlt évek legjelentősebb ágazati intézkedésének nevezték az "online szobatükör", azaz a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ jövő évtől tesztüzemben tervezett bevezetését a turisztikai érdekképviseletek vezetői a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) szakmai rendezvényén szerdán Budapesten. 

KSH: februárban 9,0 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma

Februárban a külföldi vendégek száma 6,4, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 7,4 százalékkal emelkedett, a belföldi vendégek száma 10,4, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 10,7 százalékkal emelkedett. Összességében 8,5 százalékkal több vendég 9,0 százalékkal több éjszakát töltött el - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ötszörös forgalom a szálláshelyeken

Az utazók tavasszal kifejezetten olyan lehetőségeket választanak, ahol természetközeli élmények, kirándulóprogramok, illetve húsvétkor ünnepi események is szórakoztatják a vendégeket.

Útnak indultak ősszel a magyarok

Őszre jelentősen megnőtt a magyar lakosság vásárlóereje, ami a belföldi turizmusban is éreztette erős hatását: több mint 21 százalékkal emelkedtek a költések a hazai szálláshelyeken

Nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán

A nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán, a Tisza-tó feletti régió turizmusának fellendítése érdekében – mondta a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.