2024. július 23., kedd, Lenke napja

Címke: Szalai Piroska

42 cikk 1/5 oldal

Most sincs kihasználva a túlórakeret

Csak az ellenzéki pártok gerjesztik a feszültséget a módosító javaslat szándékos félreértelmezésével, míg a munkavállalók saját bőrükön nem éreznek elviselhetetlen megterhelést.

Csökken a bérek közötti különbség

Míg 2010-ben több mint 4,25-szerese volt a legjobban keresők átlagfizetése a legalacsonyabb bérezésűekének, addig a különbség már 2016-ra jelentősen, 3,7-szeresére csökkent.

Felülmúlja a béralku az elvárásokat

Bőven meghaladhatja a reálkeresetek emelkedése a 2016-ban megkötött hatéves bérmegállapodásban foglalt, akkor többek szerint elképzelhetetlennek tartott 40 százalékot.

Az Eurostat szerint Magyarország élen jár a szegénység visszaszorításában

Az Eurostat 2012-2016 közötti időszakra vonatkozó adatai szerint Magyarországon nem volt még ilyen kevés nélkülöző, és nincs még egy ország az unióban, ahol ilyen nagy mértékben csökkent volna a szegénység – erről beszélt Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Élen járunk a szegénység visszaszorításában

Jelentősen, több mint 13 százalékkal csökkent Magyarországon a súlyos anyagi nélkülözéssel küzdők aránya a teljes lakosságon belül 2012 és 2016 között.

A munkaadó legyen rugalmasabb

Eltűnőben van hazánkban a munkanélküliség, ugyanakkor, habár csökken, még mindig jelentős a piacon az inaktívak száma.

Nem lett hazánk kivándorlóország

Egyáltalán nem jelentős a külföldön munkát vállaló magyarok aránya: a 20–64 éves korcsoport 5,2 százaléka dolgozik más uniós tagállamban – derül ki az EU statisztikai adataiból.

Hazánk ledolgozta a lemaradását

A közép-európai régió fejlődik ma a leggyorsabban az Európai Unióban, ám ennek fenntartásához a jövőben ki kell használnunk az innovációs lehetőségeket.
42 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.