2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: szakma

20 cikk 1/2 oldal

Az országosnál is rosszabb a munkaerő utánpótlás a tetőfedő szakmáikban

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerint a területükön lévő szakmákban az országos átlagnál is rosszabb a helyzet munkaerő utánpótlásban, a létszámhiány mellett a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az újonnan munkába állók nem rendelkeznek megfelelő szaktudással, szakirányú képzettséggel.

A szakma találkozása Demeter Mártával

Az elmúlt hét legnagyobb visszhangot kiváltó kabátlopási ügye a pár éve még kimondottan reményt keltő politikus, Demeter Márta által „tényfeltárt” repülőzős álhíre lett.

Nyomtassunk házat!

A kérdés továbbra is fennáll: milyen jövőt szeretnénk? Az új robotvilág szakmaügyi kihívásai vajon tényleg jók? Mindent, ami hagyományos, végleg eltörölnek?

Képzés indul vállalkozó hölgyeknek

Már több mint négyszáz vállalkozó hölgy érte el sikeresen céljait a Dobbantó program alapját képező kompetenciafejlesztő tréningen szerzett tudásnak köszönhetően.

Holnapig küzdenek a versenyzők

Összesen 37 szakma legjobbjai küzdenek meg egymással, és sok esetben olyan komoly kihívásokkal, amelyet a verseny három napján összesen 18 óra alatt kell teljesíteniük.

Aki jó szakmát választ, arra biztos jövő vár

Orbán Viktor szerint választ kell adni arra a gyakorlatra, miszerint a szerencsésebb múltú és gazdagabb országok elszívják más nemzetek szakképzett fia­taljait.

Várja a szakma a távhőterv megvalósítását

Átláthatóbb és egységesebb lett a víziközmű- és távhőszakma szabályozása az elmúlt években, az előbbi területen azonban több forrásra van szükség a felújításokhoz és fejlesztésekhez - írta a szerdai Világgazdaság.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.