2019. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: szakképzés

109 cikk 1/11 oldal

Átalakításra szorul az építőipari szakképzés

Mint korábban megírtuk, a több mint kilencvenezer építőipari vállalkozás közül mindössze másfél ezer alkalmaz tanulószerződéses fiatalt, de ezek többsége is csak egy-három főt.

Centralizálná az építőipari szakképzést az ÉVOSZ

Regionális építőipari képzési központok létrehozását szorgalmazza az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a szakmunkásképzés hatékonyabbá tételére, javaslataikat megküldték a szaktárcának – írta pénteki lapszámában a Világgazdaság.

Kollégiumot alakítanak szakképző központtá Tatabányán

Tatabányán megkezdődött az ország egyik legkorszerűbb eszközökkel felszerelt szakképzési központjának létrehozása, melyet 2,4 milliárd forintos beruházással a volt városi kollégium leromlott épületének felújításával alakítanak ki – közölte a városháza az MTI-vel.

Többféle karrierutat kínál a fiataloknak a szakképzés

A tanműhelyek fejlesztését a cégekkel együttműködve végzik, mert a cél, hogy a diákoknak a duális képzésbe belépve meglegyen a szükséges alaptudásuk, ismerjék a korszerűbb eszközöket és technológiákat.

Kancellár vezeti majd a szakképző centrumot

A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a munkaerőpiacon értékes szaktudással és képesítéssel kerüljenek ki a szakképzésből – mondta a Magyar Időknek Pölöskei Gáborné.
109 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.