2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: szakemberhiány

21 cikk 1/3 oldal

Már alapképzésben is jár az ösztöndíj

A közfinanszírozott egészségügyi intézményekben kialakult szakemberhiány mérséklése, illetve a munkaerő-utánpótlás érdekében új ösztöndíjat vezetnek be.

Tudatosabbak a mai munkavállalók

Egyre több vállalkozást terel a szabályos foglalkoztatás felé a munkaerőhiány, amelyet a részmunkaidős munkavállalók létszámának csökkenése is jelez.

Elfogyott a tapasztalt munkavállaló

A kedvezőtlen demográfiai folyamatok ellenére is jelentősen nőtt négy év alatt a munkavállalói létszám, ugyanakkor bizonyos korosztályokat továbbra sem szólítanak meg a munkaadók.

Meg kell húzni egy határt

Ne essünk túlzásokba az álmodozással! Biztosan szükség lesz-e egy pinceszinti konditeremre?! Kell-e a könyvespolc mögé rejtett szivarszoba?

Elégedetlen az integrált oktatással az ombudsman

A vizsgált öt panaszból kettőben a gyermek utaztatásával kapcsolatban merültek fel problémák, a szakértői vélemény által kijelölt iskolába és onnan haza.

Az onkológiát is segíti a nukleáris medicina

Magyarországon évente több ezer, főként daganatos vagy daganatgyanús betegnél végeznek olyan vizsgálatokat, kezeléseket, amelyeknél sugárzó izotópokat használnak.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.