2024. május 29., szerda, Magdolna napja

Címke: szakály sándor

9 cikk 1/1 oldal

Tisztelni a tényeket

Bélyegezték már „kurzustörténésznek”, vádolták antiszemitizmussal, igyekeztek megkérdőjelezni történészi objektivitását.

Kötetben méltatják túlélők a 25 éves Gulág-emlékmű jelentőségét

A fővárosi Honvéd téri Gulág-emlékmű 25 éves történetét, a szobor állításának jelentőségét méltatják és emlékeznek a Gulág és Gupvi táborokról az Emberkereszt címmel megjelent kötet szerzői, akik közül többen szerdán mutatták be a kiadványt Budapesten.

Latorcai János: egy nemzetnek ideálok kellenek

Európa a 15. században is megosztott volt, vezetői akkor is csak a saját érdekeiket nézték és nem törődtek a kontinenst fenyegető török veszéllyel – mondta az Országgyűlés alelnöke.

Hetven éve újra büntették hazánkat

A magasztos elveket az első és a második világháborút lezáró békerendszerben is felülírták a politikai érdekek.

Mindkét világháború után háttérbe kerültek a magasztos elvek

A magasztos elveket az első és a második világháborút lezáró békerendszerben is felülírták a politikai érdekek – hangsúlyozta Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára a Veritas Történetkutató Intézet pénteki budapesti konferenciáján.

A gulág árnyéka

Kerekasztal-beszélgetés történész-szakértőkkel és egy gulág-túlélővel a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

Az európai nemzetek összefogása a megoldás

Ha az unió vezető politikusai nem hoznak hatékony intézkedéseket, akkor néhány éven belül külső erők Európát el fogják foglalni – nyilatkozta lapunknak Szakály Sándor.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.