2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: Szaddám Huszein

10 cikk 1/1 oldal

Indokolatlan volt a britek iraki inváziója

Egyértelműen elmarasztalta Tony Blair egykori brit miniszterelnököt és az Egyesült Királyság 2003-as iraki beavatkozásának körülményeit a szerdán nyilvánosságra hozott brit vizsgálati jelentés. Sir John Chilcot, a vizsgálóbizottság vezetője kijelentette: 2003 márciu­sában a Szaddám Huszein vezette iraki rezsim nem jelentett közvetlen veszélyt a szigetországra, amely úgy csatlakozott az Egyesült Államok vezette hadművelethez, hogy lett volna még lehetőség az iraki fegyverzet békés leszerelésére.

George W. Bush: a világ jobb lett Szaddám Huszein nélkül

A világ jobb lett Szaddám Huszein iraki diktátor nélkül – reagált George W. Bush volt amerikai elnök szerdán szóvivője útján a Nagy-Britanniában nyilvánosságra hozott Chilcot-jelentésre, amely azt vizsgálta, hogy mennyire volt megalapozott a szigetország részvétele az iraki háborúban.

Donald Trump szerint jobb lenne a világ Szaddám Huszeinnel és Kadhafival

A világ kétségkívül jobb lenne, ha Szaddám Huszein iraki és Moammer Kadhafi líbiai diktátor még mindig hatalmon lenne – mondta az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját vezető Donald Trump egy vasárnap közzétett interjúban.

Tanulmányok Oxfordban, arab nyelven

Az újkori határvédelmi rendszereket most már nem csak hazánk, hanem az egész földrész határain szükséges kiépíteni.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.