2020. július 14., kedd, Örs, Stella napja

Címke: Szabó Attila

5 cikk 1/1 oldal

Ötven év, népzene és rock and roll

Szabó Attila, a Csík zenekar Kossuth-díjas prímása és gitárosa, zeneszerző és előadó 50. születésnapja alkalmából különleges lemezzel lepte meg a zenekedvelőket. A Lélekbiztosító másfél évig készült, a muzsikus rengeteg zenésztársa működött közre rajta, akikkel az utóbbi évtizedekben dolgozott, többek között Presser Gábor, Lovasi András és Ferenczi György is. A lemezt élőben az Ördögkatlan fesztiválon mutatják be rengeteg vendégművésszel, július 31-én (Szabó Attila születésnapján) 19.30 órakor. Az összegző, egyben önvallomás jellegű albumok ritkák (hangsúlyozom: nem válogatáslemezekről beszélünk), hiszen tehetség és profizmus kevés hozzá. A munka jellegénél fogva megfelelő életút is szükségeltetik. Szabó Attilával beszélgettünk.

Erőt mutatnának a radikálisok

Volt Jobbik-tagok is szerepelnek a liberalizmusellenes, „etnikai önvédő” új szélsőjobboldali mozgalom alapítói között. A szervezet egyelőre nem kíván párttá alakulni.

Botrányt okozott a Jobbikban a hanukalevél

Úgy tűnik, a Jobbikban nem mindenki ért egyet az elnök gesztusával, amit a főrabbi után a párt vecsési szervezete is visszautasított.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.