2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

10 cikk 1/1 oldal

Múzeumpedagógiai program indult hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért

Múzeumpedagógiai program indult hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért, a KultúrBónusz elnevezésű program kísérleti program keretében 6 ezer diák vehet részt múzeumpedagógiai foglalkozásokon – tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) hétfőn az MTI-t.

Megkezdődött a Közösségek Hete rendezvénysorozat

Országszerte csaknem kilencszáz rendezvényt fog egybe hétfőtől a Közösségek Hete; a május 14-ig tartó rendezvénysorozat olyan programoknak ad teret, amelyek kifejezik a közösségi összetartozást és ráirányítják a figyelmet a helyi kezdeményezésekre.

Országszerte ünneplik a Közösségek hetét

Csaknem 900 programmal zajlik az idén első alkalommal megrendezendő Közösségek hete elnevezésű országos rendezvénysorozat, amely három nagy országos intézmény: a Szabadtéri Néprajzi Mú­zeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumi együttműködésében valósul meg.

Történelem a skanzenben

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Üzenet a frontról – Ferenc tüzér levelei 1914–1918 című kiállítása egyetlen ember leveleit, hagyatékát dolgozza föl.

Két vödör krumplihéj

A huszadik századi magyar történelem fel nem dolgozott eseményei közül a Szovjetunióba kényszermunkára hurcoltak kálváriája az egyik legfájóbb.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.