2023. január 29., vasárnap, Adél napja

Címke: szabadkereskedelem

34 cikk 1/4 oldal

Szabadkereskedelem a cél

Az ASEAN-tagállamok közti tárgyalások 2013 óta folynak, de eddig a húsz fejezetből csak ötöt zártak le, ezért nem valószínű, hogy még az idén létrejön a megállapodás.

Közös platformon Berlin és Peking

Mind Németország, mind Kína hatalmas kereskedelmi többletet halmozott fel az Egyesült Államokkal szemben, ezért egy ideje már mindketten Trump tűzvonalába kerültek.

Nieto Brüsszelen keresztül üzent Trumpnak

Mexikó frappáns politikai választ adott az amerikai elnöknek, amiért Donald Trump már a megválasztása előtti időktől szorongatja a közép-amerikai államot.

Trump és a protekcionizmus

Donald Trump mindhárom ígérete miatt kemény bírálatokat kapott. Az elnök azonban bírálóira nem hallgatva, láthatóan komolyan veszi választási ígéreteit.

Ragaszkodik az egyenlőség elvéhez Trump

Az Egyesült Államok többé nem tűrheti el a tartós igazságtalanságokat a kereskedelemben, ragaszkodni fog az egyenlőség elvéhez – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök egy pénteki beszédében az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) vietnami csúcstalálkozója előtt.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.