2022. augusztus 12., péntek, Klára napja

Címke: Svéd Demokraták

20 cikk 1/2 oldal

Kilincskeringő

Ha nem egy ország jövője lenne a tét, szappanoperának is felfoghatnánk a svéd kormányalakítási kísérleteket. Ugyanazok a szereplők minden epizódban, visszatérő konfliktusok, különböző jellemek.

Egyre közelebb kerül az új svéd választás

A politikai stabilitás korábbi fellegvárában a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) előretörése nyomán egyik politikai blokknak sincs meg a kellő többsége.

Elveszítette a bizalmi szavazást Stefan Löfven

Löfvent 142 képviselő támogatta, és 204-en szavaztak ellene, köztük a teljes jobbközép blokk és a bevándorlásellenes Svéd Demokraták képviselői is.

Emberkísérlet ott fenn, északon

A világ élő lelkiismereteként tündöklő ország eljutott odáig, hogy a befogadást vallotta értéknek, és eltávolodott mindentől, ami valaha a svéd nemzet éthoszát jelentette.

Forradalom svéd módra

Történelme legrosszabb eredményét érte el a vasárnapi választásokon a Szociáldemokraták nevű svéd kormánypárt, de nincs oka szomorúságra, mert továbbra is a legnagyobb frakcióval rendelkezik a Riksdagban.

A svéd belpolitikában csak minimális változások várhatóak

Megerősödött a svéd bevándorlásellenes oldal a vasárnapi választáson. A Svéd Demokraták a voksok több, mint 17,5 százalékát szerezték meg. A bevándorlást határozottan elutasító párt vezetője úgy látja: komoly hatással lesznek a svéd belpolitikára. Az ECHO TV Heti Terror című műsorában Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő és Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője beszélt a választások országos és európai jelentőségéről.

Migrációellenes siker

Jelentősen javított választási eredményén a vasárnapi svéd választásokon a migrációs válságot kampánya középpontjába állító Svéd Demokraták (SD) nevű párt.

Mérsékelt földindulás

Minden előrejelzés, tévéműsor, elemző, közvélemény-kutató és az utca emberének véleménye is arra mutat, hogy a vasárnapi svéd választáson meglepetés születik.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.