2023. január 31., kedd, Marcella, Gerda napja

Címke: Svéd Akadémia

14 cikk 1/2 oldal

Újabb taggal bővült a Svéd Akadémia

Újabb taggal bővült pénteken és immár ismét 18 fővel működik a Svéd Akadémia, amelynek tevékenysége a közelmúltban olyannyira megbénult egy szexuális zaklatási botrány kezelése miatt, hogy – évtizedek óta első ízben – idén nem nevezett meg irodalmi Nobel-díjast.

Két új tagot választott a Svéd Akadémia

Két új tagot választott a Svéd Akadémia, amelynek tevékenysége annyira megbénult egy szexuális zaklatási botrány kezelése miatt, hogy – évtizedek óta első ízben – idén nem nevezett meg irodalmi Nobel-díjast.

Alternatív irodalmi divatok

Brit képregényíró, a posztkolonializmus karibi krónikása és vietnami menekült szerző az alternatív irodalmi Nobel-díj esélyesei között. Vajon ki viszi el a pálmát?

Alternatív Nobel-díjat alapít az Új Akadémia

A világ minden tájáról lehet pályázni a díjra, a feltétel csupán az, hogy a szerzőnek legalább két könyve legyen, amelyek közül legalább egy az utóbbi tíz évben jelent meg.

Önkényes jelölés a béke apostolának címére

Sokan meghökkentek azon a republikánus javaslaton, hogy Donald Trump kapja meg a Nobel-békedíjat, ám egy ilyen jelentkezés nem jelenti azt, hogy a Svéd Akadémia foglalkozik is ezzel az üggyel.

Idén nem lesz irodalmi Nobel-díjas

Egy francia férj szexuális zaklatási ügyei ejtettek akkora foltot a Svéd Akadémia eddig makulátlan hírnevén, hogy elhalasztják az irodalmi Nobel-díj odaítélését.

Idén nem ítélik oda az irodalmi Nobel-díjat

A közelmúlt botrányai nyomán szinte működésképtelenné vált Svéd Akadémia pénteken bejelentette, hogy idén nem ítéli oda az irodalmi Nobel-díjat.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.