2019. április 19., péntek, Emma napja

Címke: svájc

237 cikk 1/24 oldal

Sok síelő halt meg az elmúlt hétvégén az Alpokban

Tíz síelő meghalt, egy pedig eltűnt lavinák sorozatában a hétvégén az Alpok francia, olasz, osztrák és svájci részén, ahol ismét jelentős mennyiségű hó hullott – közölték a katasztrófavédelem képviselői, illetve az újságok hétfőn.

Bizonytalanságok árnyékolják be a kedden kezdődő Világgazdasági Fórumot

A kereskedelemben és a nemzetközi kapcsolatokban kialakult viták mellett a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnésével (Brexit) összefüggő bizonytalanságok és a világgazdaság lassuló növekedésének témája uralja majd a 49. alkalommal megrendezett Világgazdasági Fórumot, amely kedden veszi kezdetét a svájci Davosban.

Nácigyanús a Keller-hagyaték

A svájci–brazil Georges Keller műkereskedő halálakor 116 nagy értékű műtárgyat – közöttük Henri Matisse,­ ­Salvador Dalí és Pablo Picasso festményeit – hagyott a Berni Szépművészeti Múzeumra.

Svájc megtagadta az Aquarius NGO-hajó bejegyzését

A svájci kormány hétfőn megtagadta, hogy az Orvosok határok nélkül (Msf) és az Sos Mediterranée nem kormányzati szervezet Aquarius nevű közös hajóját bejegyezzék az alpesi országban, és ezzel hajózási engedélyhez jusson az illegális migránsok mentését végző jármű.

Svájcot is megállapodásra kényszerítené az EU

A brit kilépési megállapodás is bonyolítja az ­EU és Svájc kapcsolatát, így az immár négy éve tartó, intézményi keretmegállapodásra vonatkozó tárgyalások tovább csúszhatnak.
237 cikk 1/24 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.