2022. január 25., kedd, Pál napja

Címke: sümeg

9 cikk 1/1 oldal

Kétnapos turisztikai konferenciát rendeznek Sümegen

Tuzson Bence: ezen épített emlékek tesznek bennünket magyarrá és egyben európaivá, hiszen valamikor európai együttműködésben, más nemzetek közreműködésével épültek.

Megújul a sümegi Püspöki Palota

Tuzson Bence kiemelte, hogy a 2017 és 2020 között zajló Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló fejlesztés eredményeként élettel telnek meg a történelmi falak.

Klórgáz került a levegőbe egy sümegi szálloda úszómedencéjénél

Karbantartási munkák közben klórgáz került a levegőbe egy sümegi szálloda medencéjénél kedd délelőtt, a mentők 14 felnőttet és 4 gyermeket vittek kórházba – közölte a Veszprém megyei katasztrófavédelem és a mentőszolgálat az MTI-vel.

Kihelyezett frakcióülést tartott a KDNP

Szóba kerültek továbbá szociális kérdések, felmerült a hajléktalanság és a közterület rendje biztosításának kapcsolata és felvetődött az ápolási díj emelésének lehetősége is.

Várromantika

Kétszáznegyvenöt esztendeje, 1772. szeptember 27-én született Sümegen egy korában ismert, de napjainkban talán már feledett költő, író: kisfaludi Kisfaludy Sándor.

Halálos baleset történt Sümeg és Sárvár között

A helyszínen meghalt az a gyalogos, akit elsodort egy autós a 84 számú főút 51-es kilométerszelvényénél – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Törölték a felsőoktatási képzési központok közül a John Henry Newman Oktatási Központot

Az Oktatási Hivatal (OH) törölte a felsőoktatási képzési központokról vezetett nyilvántartásból a sümegi John Henry Newman Oktatási Központ Kft.-t – közölte a jobbikos Rig Lajos kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence egyúttal jelezte: az Edutus Főiskola nyilvántartásba vételi kérelmének vizsgálata folyamatban van.

Újabb településeken lehet felsőoktatás

Jövő szeptembertől Hatvanban, Kisvárdán és Sümegen is lehetnek felsőoktatási képzések, később újabb városok is felkerülhetnek a felsőoktatás térképére.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.