2019. március 26., kedd, Emánuel napja

Címke: Standard and Poor’s

13 cikk 1/2 oldal

Elmaradt a várt felminősítés

Péntek éjjel a Standard & Poor’s (S&P) megerősítette Magyarország jelenlegi hitelminősítői besorolását, egyben a pozitív kilátásokat is.

A hitelességet igazolja az S&P legutóbbi lépése

Barcza György kiemelte: a nemzetközi hitelminősítő a választásokat megelőző évben tette meg a javítást, pedig erre nem szokott példa lenni, hogy ilyen időszakban lépjenek.

Jöhet az újabb felminősítés

A Standard & Poor’s pozitívra javította a a magyar gazdaság kilátásait, ezzel lényegében egy újabb felminősítést készített elő.

Újra terítéken a hitelminősítés

A Standard & Poor’s idei felülvizsgálati menetrendjében ez lesz a szuverén magyar besorolások értékelésére kitűzött második időpont.

Idén ismét felminősíthetik Magyarországot

Miután a Standard & Poor’s a napokban megerősítette Magyarország államadós-besorolását, ezen a héten újabb nemzetközi hitelminősítőnél kerülünk sorra.

Megerősítette hazánk adósbesorolását az S&P

A hitelminősítő további osztályzatjavulást helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vártnál gyorsabban csökken az államadósság, illetve tovább zsugorodnak az adósságszolgálati költségek.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.